Van kasteel tot afdakje

Donderdag 6 augustus. Vandaag start de dag met een heerlijk ontbijt,  warme broodjes, pindakaas, hagelslag en een gebakken ei van de buurman. Het leek wel een 4 sterren hotel. Te gek die verwennerij.  Daarna afscheid nemen want Tom zou ons weer op de route zetten. Allemaal bedankt voor de gezellige dag, wij hebben genoten. Auto in voor de terugreis,  back to reality. Onderweg nog een bakkie gedaan met Tom want het was toch weer ongeveer 130 km terug voor ons naar de route en voor Tom dus ook weer terug naar de camping , harstikke bedankt! !

Waar we uiteindelijk zouden overnachten was wel weer heel apart. Een oude molen,gedeeltelijk gerestaureerd en eigenlijk alleen in gebruik als pelgrims overnachtingsplek Moulin de Piis . Rust,stilte, oudheid, vreedzaamheid en een kabbelend beekje dat de tijd weg laat lopen, hier zouden we wel willen blijven. Helaas morgen moeten we weer door.

We moesten bellen voor de sleutel, die werd gebracht door Bernadette op de fiets. Helaas waren er geen winkels in het dorpje en hadden we bijna geen proviand meer. Bernadette bood aan een brood voor ons te regelen. Dit bleek later wat meer te zijn brood, yoghurt en vis in blik. Bleek er in de vriezer ook nog een zak met een soort aardappelschotel te zitten, dus Jan aan het koken en Hanneke aan de blog werken. Helaas ging daar dus in eerste instantie alles mis, een hele tijd zitten tikken en uiteindelijk alles pleitos. Nogmaals het hele stuk getypt en gelukkig toen lukte het . Heerlijk gegeten, Jan had er iets lekkers van weten te maken. Buiten nog een bakkie gedaan, dat stond in de molen en dan naar bed. Morgen wacht ons een zware dag, 30 km.

image

image

image

Vrijdag 7 augustus. Heerlijk geslapen in de molen,  niets gehoord één en al stilte.  Heerlijk gedoucht en gegeten en toen om 7.45 uur op pad.  Het was mooi weer, eigenlijk meteen al warm.  Liam bij een meertje even lekker laten zwemmen en wij heerlijk zitten eten. We moesten nog een aardig stuk, eigenlijk te veel, dat vond Hanneke zeker.  Onderweg pruimen en bramen geplukt en lekker gegeten. Wat was het een takke end maar de beloning was mooi, een echt kasteel, Chateau St Vincent in Basaz.

Bij het binnenkomen gaat Liam midden in de hal uitgebreid liggen en valt meteen in slaap. Wij krijgen een drankje aangeboden en kunnen even ons verhaal kwijt.  We hadden een studio, even lekker liggen,  douchen en daarna de stad in. Bij een apotheek spul gehaald voor de rode enkels van Hanneke (zonneallergie? !?!) Op het plein bij de kerk op een terrasje een colaatje en een schuimgebakje in de vorm van een jacobsschelp genomen, erg lekker wel zoet en groot. We zouden in het kasteel eten met de familie, rond 21 uur, eigenlijk voor ons te laat, maar ja. Aan een lange tafel  buiten was alles gedekt.  We hebben nog even geholpen met het maken van toast met paté.  Gezellig met 14 personen zitten eten, heerlijk. Op het moment dat wij eigenlijk naar bed wilden gaan kwam er nog ijs , ja dat sla je natuurlijk niet af. Uiteindelijk om 23.30 uur naar bed.

image

image

Zaterdag 8 augustus. Opgestaan met regen.  We hadden om 8 uur afgesproken voor het ontbijt,  de anderen waren er ook bijna allemaal dus weer gezellig zitten kletsen etc. maar we moesten ondanks de regen wel op pad, dus poncho’s aan en blik op oneindig. Het was een mooie wandeling door de bossen, wel een lange rechte weg, een oude spoorlijn die begon in Basaz en die we moesten volgen tot in Captieux, zo’n 18 km. Daar aangekomen in de gemeente herberg treffen we Jan de andere pelgrim.  Gezellig wat gedronken en gegeten  en op tijd het bed in want morgen is de route mogelijk 34 km. Het boekje geeft nl aan dat in  Roquefort de eerstvolgende overnachtingsplaats pas weer is, wij vinden dat echt teveel en niet eens alleen voor Liam maar ook voor ons zelf, we gaan zien wat zondag ons zal brengen.

image

image

Zondag 9 augustus. Het was droog, wel wat bewolkt, op zich lekker weer om te lopen . Eerst bij de bakker brood gehaald want tot Roquefort zijn er geen winkels meer. De rugtassen zijn dus ook top zwaar want er zit ook aardig wat overlevingsspul in voor ons en voor Liam, reken maar een paar kilo extra voor ieder  van ons. Jan de andere pelgrim was 45 min eerder weggegaan, wij zijn wat jonger haha, dus wij halen hem waarschijnlijk wel in.

Lekker de pas erin over de oude niet meer gebruikte spoorbaan, eigenlijk alleen maar natuur wat we zien maar om alles zo mooi groen te houden moet het af en toe regenen, nou dat gebeurt ook lekker, druilerige regen. Regenpakken aan en daaronder wordt het eigenlijk net zo nat. Liam heeft het ook naar zijn zin gezien de takken en stokken die hij blaffend komt brengen.  Echt genieten van de natuur en omgeving maar na een kilometer  of 26 vinden we het eigenlijk wel mooi geweest en besluiten we maar wild te gaan kamperen want er is verder echt niets in de buurt.  Er is een kapelletje met wat parkeervakken erbij, mooi plekje om de tent op te zetten lijkt ons.

Eerst maar even het kapelletje bekijken,  Chapelle de Lugaut, monument met hele mooie fresco’s (die je niet mag fotograferen Jan) We waren de enige op dat  moment en de beheerder zei dat als we wilden blijven dat wel kon onder de overkapping op het terrein, hij zou de wc’s en de watervoorziening open laten voor ons. Nou daar maken we gebruik van, de regen komt inmiddels met bakken de lucht uit. De tent opgezet, onze voorraad aangebroken, onwijs lekker gegeten maar het was wel koud dus besluiten we om 18 uur in ons bed te gaan liggen, warm worden en maar gaan slapen.  Whow, wat was dat lekker, Jan was een keer wakker en dacht even water te gaan halen bij de wc, het was aarde donker dus onverrichterzake terug, dan maar weer verder slapen. 12 uur lang, wat een rot leven pelgrim, gaap, gaap, rek, rek.

image

image

image

image

Maandag 10 augustus.  Ja hoor wakker, tijd om weer verder te gaan, het was mistig maar onze tent was droog,  dus dat was een makkie om op te ruimen . Het was weer een mooie etappe, veel bos, de paden beginnen te veranderen,  geen steen meer, geen rots maar zand,  wittig zand. Na een kilometer of 18 komen we bij een dorpje, een heel klein dorpje, maar met een kerkje. Even gluren in het kerkje, het was zo’n oud kerkje met een portaaltje. Tot onze verrassing was daar een pelgrims uitrustplaats gevestigd, er was helemaal niemand maar je kon er wel koffie maken of iets kouds drinken wat we ook gedaan hebben. Ook nog even in het kerkje kijken, die was open, bij het binnenstappen floept gelijk een lichtje aan boven een heel mooi Maria altaar, we lopen verder de kerk in, daar floepen lichtjes aan en een zacht muziekje begint te spelen. De sfeer was zo vredig en mooi dat Hanneke tranen in haar ogen kreeg die kleine stroompjes vormden op haar wangen. Ik vroeg, ook een beetje emotioneel, waar ze aan dacht. De muziek leek op het Ave Maria waar haar moeder zo van hield, ik begreep het en ze stak een kaars op, dat geeft een goed gevoel. Stil vervolgde wij daarna onze weg, weg van dit bijzondere moment.  Eindelijk kwamen we in Bougue waar we ons meldde  bij de Mairie en de sleutel kregen van een aardige gemeente herberg voorzien van alle gemakken, alleen eten was er in het dorp niet, op maandag is alles gesloten.  Gelukkig hadden we nog brood, onze voorraad was afdoende. Daarna naar bed slaaaaaapppppppeeeeen welterusten.

image

image

image

image

.lichaam

Advertenties

4 gedachtes over “Van kasteel tot afdakje

  1. Hoi pelgrim met vrouw
    wat geweldig om te lezen dat je niet zonder hanneke kan zo zie je maar dat achter elke vent een geweldig vrouw staat. Jammer dat je nu moet doorlopen en niet met jan en alleman kan auwehoeren ik hoop dat je nog ruimte in je rugzak want ik denk dat je nog genoeg indrukwekkende dingen mee maakt en jullie hebben elkaar nog dus dat is gezellige voor jullie, goed om te lezen dat jullie hebben genoten van het uit stapje bij anita en johm nu loop ze en tot het volgende blogje anja en jan 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s