Diner voor twee

Dinsdag 7 juli. De weersvoorspelling voor vandaag is code oranje, iedereen wordt geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven. Nou lekker dan, ik moet gewoon lopen en het is heel heet. Ik maak me zorgen om Liam, ik moet zorgekathedraal neversn dat hij gezond over de eindstreep komt. Ik besluit de laatste 6 km van de dag dus ook te liften richting Nevers. En het is gelukt, een fransman brengt me naar de camping. Mooie plek aan het water.  Lekker zwemmen met Liam en daarna een stempcamping neversel halen in de kathedraal. Boodschappen doen en rustig eten bij de camping. Kopje koffie bij een paar Nederlanders, biertje en een praatje bij een paar andere Nederlanders en dan tijd om te gaan slapen onder een prachtige sterrenhemel. Pelgrim je doet het goed.

kathedraal nevers 1

Woensdag 8 juli. Laat vertrokken van de camping maar lekker lopend naar Saint Pierre le Mourtier, daar zie ik Hanneke weer en neem ik een paar dagen rust. Alles gaat goed, snik heet, er beginnen wat donkere wolken te komen en de wind neemt toe. Een steile heuvel van 18% en het wordt steeds donkerder, ik moet een plaats gaan zoeken voor de tent. De lucht ziet er zo akelig uit dat ik besluit door te lopen en bij het eerste het beste huis een onderkomen te zoeken. Nou dat was best een moslaapplek 8julioi huis, aangebeld en doet daar gewoon een Nederlandse dame open, ik vraag of ik misschien in de garage mag slapen, dit vindt zij prima. Eerst even uitgenodigd voor een kop koffie en een goed gesprek. Krijg ik ook nog spare ribs, soep en koffie. We hebben tot 12 uur zitten praten. Heerlijk geslapen. Nog een heerlijk ontbijtje gehad en weer wat zitten praten., het was gezellig. Bedankt, Vicky Everts.

Donderdag 9 juli. eigenlijk te laat weggegaan maar aangezien het bewolkt was en best een beetje fris, niet zo ediner voor 2rg. Wel lekker weer om te lopen, ook voor Liam. De camping gevonden, stempel gehaald bij de Marie, boodschappen gedaan, gebraden kip gehaald, de 2e gratis.. Deze camping gaan we niet blijven er is niets, helemaal niets, hier wil ik niet een weekendje staan met Hanneke  dus op naar een andere camping, 10 km verder, sorry Liam, ik had je rust beloofd. Deze camping is niet veel beter maar wel goedkoper, wel €4,= per nacht. Weer bijna geen mensen maar wel een riviertje vlakbij, wat natuurlijk heerlijk is voor Liam. De tent opgezet, voor het eerst, een keer niet in de openlucht, voordeel geen ongedierte wat over je gezicht kruipt.

paadje 9 julidit soort paadjes zijn er ook.

Vrijdag 10 juli. Vandaag komt Hanneke gelukkig, al vind ik het een giga rit hoor helemaal alleen, maar ja ze is nu eenmaal niet voor één gat te vangen. Met Liam maar even naar het snel stromende riviertje geweest, hij had ook een dag vakantie, springen, gek doen, een stok vermoorden, in het water, uit het water, hij vond het prachtig. Terug naar de camping, wachten op Hanneke maar dat wordt wel 20.00 uur, veel files. Dus nog maar even wat doen met Liam. Vanochtend van een Fransman op de camping een kop koffie gehad en Liam een lekkere kauwstaaf en een blik hondenvoer, die had het weer eens goed voor elkaar. Later kwam een fransman me halen om pruimen te plukken. Drie pruimenbomen en ontzettend veel pruimen, een zak vol geplukt. Daarna weer wachten, wat duurt dat lang, en gelukkig om 19.45 uur belt Hanneke dat ze het dorp in rijdt en vallen we elkaar na 4 weken weer in de armen. Wat zijn we blij elkaar weer te zien.

liam 10juli liam en jan 10 juli pruimen

Jan laat het plekje zien, Hanneke heeft een tafel en stoelen mee dus het wordt een luxe weekend kamperen. In het dorp is een restaurant waar we gaan eten en praten, praten en praten. We hebben elkaar zoveel te vertellen dat de ober wel 3 keer terug moet komen om te vragen of weweekend plekje 10 juli al weten wat we willen eten, voordat wij een keuze hebben gemaakt. Heerlijk gegeten, wijntje gedronken en bijgepraat. Daarna moe maar lekker samen de tent in.

10 julialledrie weer samen.

Zaterdag 11 juli. Toch wel vroeg wakker na lekker geslapen te hebben. Maar goed ook want we willen naar Nevers rijden om de telefoon simlock vrij te laten maken. Rond 10.30 uur zijn we in Nevers, we parkeren vlakbij de camping waar Jan een paar dagen daarvoor heeft gestaan. Even de kathedraal bekijken en een bakkie op een terrasje. Nu op zoek naar een Orange winkel. Na wat heen en weer gevraag vinden we de winkel, nou dat kan wel even duren zegt een Française, zij stond al 45 min te wachten, nou ja we moesten toch wat. Bij ons ging het gelukkig wat sneller,al hoewel, sneller? Ja sneller aan de beurt maar, waar hadden wij de pincode dan? Die hebben we nog niet, staat toch in de brief die we mee hebben, bel dan die man van de winkel waar ik de telefoon gekocht heb, waarschijnlijk snapte ze het niet of wilde het niet snappen maar we moesten na 14.00 uur maar even terug komen. Oké dan gaan we wel wat rond lopen en terrasjes pakken. Om 14.00 uur weer bij de Orange zaak en toen werd er gebeld naar???? Weer aangegeven dat zij de man van de telefoonzaak in Avallterrasje 11 julion moest bellen, hè hè, eindelijk gaat ze dat doen en komt terug met het verhaal dat de pincode pas na 15 dagen beschikbaar is, dus zonder resultaat gaan we terug. Op de terugweg besluiten we nog even bij het riviertje te gaan pootje baden, stoelen in het water gezet, heerlijk zitten relaxen en pruimen eten. Je kon op de rivier een kano tocht doen,dus besloten we dat voor morgen te reserveren. Bij de tent nog even lekker in het zonnetje liggen doezelen, eten en vroeg naar bed, we waren allebei best wel moe.

11 juli

Zondag 12 juli. Op tijd op want we moesten om 9.00 uur bij de kano verhuur zijn en daarvoor moesten we nog even wat boodschappen doen,’s middags is er geen winkel meer open en maandagochtend ook niet. Jammer genoeg was het niet zulk mooi weer als zaterdag maar het was altijd nog heerlijk weer, wat bewolkt maar goed kano weer. Hanneke voorin, Liam in het midden en kano1Jan achterin, heerlijk varen, af en toe wat doen en de rest deed de stroming. Het is zo echt een vakantie dag voor ons allebei. In het dorpje nog even een biertje gedronken en daarna op naar onze luxe bbq (Ja ja Hanneke had borden kano2mee en een spork voor allebei). Nog 1 nachtje samen en dan moeten we het toch weer even zonder elkaar doen.

bbq

Advertenties

Een gedachte over “Diner voor twee

  1. Hoi ouwe pelgrim ik zie dat je wel vermaakt en oranje is voor jou toch niet s je komt toch uit Holland blij voor je dat je met hanneke zo heb ver maakt geef ons ook weer een beetje rust ik lees dat je af en toe een dipje heb we hebben je nog gematst je hoede die paarskaas niet mee te sullen denk maar zo Ik ben lekker van die gek af he topper sterkte en voor al Door gaan anja en jan

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s